Juli 2013

Vårt første barnebarn, Ulrik, fyller 1 år den 31. juli. Han tok sine første skritt på 11 mnd-dagen. Er hele familiens sjarmtroll og solstråle eller sinnatagg. Ingen mellomting. Han har gitt våre liv en ny dimensjon dette siste året.
😀

Torsdag 1. mars 12

Følg vår sønn, Tor-Aanen Kallekleiv, på hans ferd over Hardangervidda i Expedisjon Amundsen. Han er på team Dale Oen med marinejegerne.

Tirsdag 14. februar -12

Tirsdag 14. februar -12

Lenge siden siste bloggrapport. Det meste skjer vel på FB, så de av dere som følger oss der, vet hva som skjer i Rugdelia.
Fikk lyst å dele dagens løype. Litt stolt av å nå appelsinbenken(noe uskarpt bilde gjennom regnbeskyttelsen) og toppen av Smøråsfjellet med dagens forhold. 50-70 cm tung, våt snø der hvert skritt gikk til bunns. Ingen hadde gått der før oss etter siste ukens snøfall. Og i tillegg gikk vi utenom stier i pøsende regn.
Herlig å komme hjem og få tørt tøy på, og hundene er fornøyde.

VM lag Frankrike

På vei til VM 10.10.11

Ja, da var Lucilla og Anne Grete på vei til Bordeaux. Vi skal delta på norges lag for kontinentale fuglehunder Verdensmesterskapet 2011.
Oppladingen har vært langt fra optimal, så forhåpningene er ikke store om plassering.  Lucilla var ferdig med løpetid for to dager siden og har hatt to økter med rugdejakt etter det. Rugde finner hun ihvertfall hjemme (bildet)

AG lå på sykehus og ble operert for to uker siden og har sterke begrensninger på løfting etc. Men er man på et lag, så stiller man. 

Vi skal bo 18 personer fra de to norske lagene i et eget hus, og tror det blir en spennende og lærerik uke.

Helg 3.- 4.-sept -11

Endelig var hestesjåføren hjemme en helg, og Freddi og Sylvia fikk komme seg på stevne. Denne gangen var det heldags opplegg, med først dressur, så sprang og til sist feltritt. 
Ekvipasjen kom feilfritt gjennom både sprang og feltritt, og med en meget god poengsum i dressur, endte de på en flott 2. plass, (kun slått av en Grand Prix-dressurhest).
Mor var både våt og sliten etter 12 timer, men stolt over stayerevnen til hest og rytter.

NM Fjordhest, Starum Toten

Vi har valgt å bruke vår første ferieuke på å transportere og følge opp 5 hester og 5 jenter i NM Fjordhest. Utrolig gøy med ungdommer som har sunne interresser (selv om vi ikke er brukende til annet enn sjåfører og kasserere i følge juniorene).

Det er litt av en logistikk, og forberedelsene og kvalifisering har vart hele våren. Her er bussen vi har leid med soveplass til 6 og til 5 hester. Det er skikkelig luksus inni med skinnsofa, lekkert bad og kjøkken med det man trenger. 

Med i følge er Dodge med Camper og tilhengeren i midten på bildet, med 3 hestevogner, to- og firhjulte.
Med alt hesteutstyret, bl a to saler og seletøy til hver hest, ble det et litt over middels flyttelass.
Vi har også 3 hunder med og det er fin sosial trening for Altezza.

Første dag slo Sylvia og Freddi til med 2. plass i Dressur LC, som var fantastisk i dette selskapet (se Nyheter).

Søndag 17.juli

Khaleesi er en hund som har stor intensitet og full fokus på oppgaven. Her i stand på rypevinge.

Tirdag 12. juli

Altezza Reale, 13 uker, er en trivelig valp. Gemyttet er solid og jaktlysten stor. Rypevinge er spennende, og hun står stødig, og setter seg ved "oppflukt". Vi ser mye av Messalina i henne både utseendemessig og gemyttmessig. 

Helg 1. -3. juli

Timeout i Dåfjorden

Etter en hektisk vår er det deilig å nyte noen fredelige dager i Dåfjorden på Stord. Etter at opprydding etter skifte av tak er unnagjort, er det på plass i godstolen i solen. Valpene storkoser seg med friheten dagen lang, og har mye å utforske. 

Bildet er tatt like over midnatt fra sørenden av holmen vi har her og opp mot broen.

Vi har hatt besøk av 6 hunder utenom våre egne i helgen.
Tusen takk til dere som tok turen. Veldig kjekt å se sunne og trivelige rugdelihunder som har det godt.

Fersk fisk ble det også. Tore (med assistent AG) fikset flott torskemiddag med trollgarn og Askeladd.

Søndag 5. juni

Nå drar valpene.
Det blir mer stille for hver dag i Rugdelia. Det er bare 2 SZG-ere igjen sammen med de tre TLF-erne. De går stort sett sammen med oss og de voksne hundene hele dagen for å lære seg vanlig husdressur. Ganske mye de synes de kan hjelpe til med. Til tider føles det som en flokk pirajaer.
Vi har bestemt oss for å beholde TLF Keiserinnen. Vi har hatt keiserinnenavn på de fleste tispene våre, og det blir noe kongelig her også. De er jo kommet til verden ved keisersnitt. Foreløbig ligger det godt an med "Kongelig Høyhet"på italiensk: ALTEZZA REALE

Morgenstemning i Rugdelia

Ikke bare hund

Vår datter, Sylvia (17), og hennes fjordhest, Freddi (6), holder på å kvalifisere seg til NM i sommer. Her fra dressurstevne i helgen der de ble nr 4. Mor er kjempestolt.

Kos i vårsol

Kan man ha det bedre? 14 knusbedårende små som sovner i fanget, mette og tilfredse.

Valpeliv

Lykke!!!
Hvilke undere hver enkelt av disse små er. Og hva tispene kan om valpestell! Jeg lærer så uendelig mye av å se dem ordne opp og stelle sine elskede små. 

Zenny er virkelig den fødte mor. Hun har en ro som er helt fantastisk. Elsker at noen stikker innom og beundrer hennes rene pene, men krevende småtroll. 
Med beundringsverdig ro får hun orden i rekkene når hun har vært borte en stund. Første øyeblikket hersker komplett kaos med hylende kjempende villdyr, få minutter seinere, er det som på bildet. Alle er mette og alle er nyvasket og fornøyde.

Rugdeliblogging

Puster ut etter at fødselen er over for Zenobia. En fornøyelse med henne som mamma. Hun passer på det meste og gir oss tydelig beskjed om hva som trengs. 

Ligger en valp bak ryggen hennes eller hun vil ha servering på sengen, er man aldri i tvil om hva hun vil. 
Alle virker friske, men de minste blir lett skubbet vekk fra pattene, så de har fått bittelitt flaskefor. Heldigvis er de minste tisper. De er adskillig lettere å lære å suge av tåteflaske enn gutta.

Zenny ligger stand bye i valpekassen, med et unntak. Hun SKAL være med på tur. Etter at jeg i går hadde luftet og stelt hos henne, dro jeg på tur med resten av gjengen. Da jeg kom hjem, hadde hun åpnet dører, gravd i madrasser og tisset midt på teppet. I dag måtte jeg pent fram med kondomdressen og samle opp meieriet. Hun var storfornøyd med på en times tur, og hadde til og med et flott fuglearbeid på rugde.
Kvir oss til å måtte si nei til mange fantastisk flotte valpekjøpere. Vi har desverre ikke 40 valper til fordeling. Skal begynne å jobbe oss gjennom listen over helgen, når direktøren er hjemme fra dømming.

27.02.2011

Rugdelias sender gratulasjoner til Geggen som fyller 91 år i dag. Geggen er en av dem som virkelig har satt spor etter seg i norsk vorstehavl. Helsen er desverre ikke så god lenger, men han følger godt med og setter stor pris på et brev med vorstehbilder og stambøker.

Samme dag fyller vårt QLM-kull 2 år og kan ønskes velkommen inn i de voksnes rekker. Fra nå av er det AK, og så håper vi selvfølgelig det blir en del av dem å se i VK og Championklasser......!

Mandag 3. januar 2011

Godt Nyttår alle sammen.
Slutten på 2010 ble hektisk. Da jeg endelig fikk ordnet meg leiebil med 4hjulstrekk, trodde jeg ting var roet ned for en stund. Men dengang ei. En ulykke kommer sjelden alene. Kom hjem Nyttårsaften om kvelden og møtte en ny elv ned bakken. Det var et vannrør som var sprukket i garasjen og spruten sto i taket. En fantastisk våt og kald jobb å få stanset det og øse verksted. 
Og så har det vært fullt kjør med 30 timer jobbing i helgen. Har prøvd å ivareta hundene best mulig i rakettinfernoet, men noen idioter driver jo og brenner av døgnet rundt, så ikke lett å få luftet. Følte meg en stund som i en krigssone der jeg satt i kjellerbunkeren med hundene og full musikk på radioen. Har fått skremt en hund en gang, og vil ikke oppleve det igjen.

Mitt nyttårsønske er at fyrverkeri kun får håndteres av proffesjonelle. 
____________________________________________________________________
Og så kom dommen på bilen min: 
Den ble kondemnert! Så det var en solid smell jeg fikk.
Men vi kom uskadde fra smellen og satser på ny trygg Subaru. Her er vår nye 2010-modell.

Og snøen laver ned, så jeg får fin mosjon med all måkingen. Skifte mellom snø, regn is, snø osv hver dag. Vær for AWD 😉

mandag 27.12.10

Ikke nok med at temperaturen her hjemme har lagt mellom 14 og 20 minus de siste dagene, og det kom en halvmeter snø bare natt til julaften. Vi skulle få flere utfordringer. 
Da jeg satt fredelig i bilen og ventet på klar bane til å svinge inn venstre for å lufte hundene på gården hvor vi har hesten, braste plutselig en nederlandsk trailer inn i bilen. Kikket opp etter at lyden av skviset metall stilnet, og en svær trailergrill sto klistret inntil sidevinduet mitt. og helt stille fra de 5 hundene bak. Lurte noen sekunder på om de alle lå innunder traileren, men under over under, det var bevegelse i glasshaugen. Fikk kommet meg ut på passasjersiden og dradd ut en etter en gjennom glass og metallbiter og sjekket dem. De var alle klare for tur i snøen. 
Bilen min ville hatt 1-årsdag om en uke. Ja, ja. Nye biler er jo sikre da, så kan vel takke den for at vi er like hele, men synd å se den slik.
Den andre sjåføren tok straks på seg all skyld, jeg sto jo helt stille lenge med blinklys på. Han hadde blomster i bilen, og jeg fikk en eske full.
Men så skitt å være uten bil.....

Da jeg endelig fikk fyrt opp Dodgen etter mye varming med motorvarmer og ovn, kom jeg meg på jobb.
Hadde en slitsom vakt med en helt totalt blank vikar. Kom ut fra jobben kl 08 i 20 minus og guess: Joda, det ene dekket på Dodgen var heeelt flatt. Tjo hei. Fikk lånt meg en kompressor som jeg fikk koblet på batteriet, da jeg endelig fikk start. Og fikk nok luft til å trille til nærmeste bensinstasjon. Der luftfyllingen selvfølgelig var ødelagt. Bedre lykke på den neste stasjonen. 
Lurer på hvor lenge dette skal fortsette. Var deretter til legesjekk, og det ser heldigvis ok ut. 
Litt søvn hadde ikke vært så dumt nå, men lurer på hva som skjer mens jeg sover...?

23.12.10

Her hjemme måker vi snø flere ganger for dagen, men er glad for at vi har skikkelig vinter uten regn og slaps. Den mannlige delen av familien nyter julen i Australia. Her er de på Beach'en ved Adelaide.

Søndag 3. oktober

Vi er i Ees i Nordre Nederland. Her skal Verdensmesterskapet for Korthåret Vorsteh finne sted mandag og tirsdag. 
Vi bor på et koselig hotell, der tiden synes å være skrudd 50 år tilbake i tid. Bordene er dekket nydelig til frokost for hvert rom, og kelnere serverer. Om kvelden er det pianomusikk og avslappende stemning.

I VM konkurreres det med landslag der 4 forhåndsuttatte hunder stiller på hvert lag. Det er premie både individuelt og som lag.
Tore skal dømme sammen med dommere fra mange land. Ellers skal vi observere og håper å få med oss nye impulser om KV. Veldig spennende å få se "live" de beste hundene i Europa.

Bilde er etter finalen av første dag med CACIT-vinner(Spania) og Res-CACIT-vinneren(Frankrike) sammen med de tre finaledommerne og H. Lemmer, formannen i Verdensorg. for Korthår, og Presidenten for VM, Peter Eering. 

I løpet av uken skal vi også få treffe igjen Rugdelias Rzm Mira som fikk 1 Derby i Belgia bare 9 mnd gammel.

Søndag 5. september

Hjemme fra ferie og er gjenforent med Zenobia, som har vært på Rena hos vår sønn. Til min store skuffelse, ser det ikke ut til at magen vokser. Må nok innse at det er svært lite håp om at det blir noen valper.
Bestillingene har strømmet på, og det er nok mange vi må skuffe nå.

Tirsdag 17. august 2010

Endelig ferie!!!
Og for en feriestart. Fredag kveld kjørte vi til Oslo og campet v Bjerke Travbane i vår nye doning. Greit å bo 100 m fra utstillingsringen.
Våt og gjørmete gressbane og trange forhold med 100-vis av telt rundt ringene, over 4600 hunder som skulle inn nesten samtidig, var en dårlig start, men det var snart glemt. 
De tre Rugdelihundene som var med, fikk alle CK og CACIB/Res CACIB! Memphis ble 2. Beste hannhund, L'aquila ble 2. Beste tispe, kun slått av sin mor, og med kjempekritikk. 
Lucilla ble Best i Rasen og både dommer, Per Nymark, og aspirant, Vidar Grundetjern, lovpriste henne med mange superlativer. Cruftskvalifisert!

Ventetiden til gruppebedømmelsen gikk greit med hundevenner og mat i solen ved campingbilen.
19 raser i gr 7 i katalogen og 14 kom i grupperingen. Masse flotte hunder, men Lucilla hadde fått en god hvil og travet seg elegant inn til Gruppeseier på tross av 29 grader i skyggen. STORT!!!! 
Selvfølgelig uplassert i BIS-ringen. Den er for pyntehunder.

Neste natt lå vi hos Rugdelias Jmg Balder og Rugdelias Rzm Gullit på Løken. Takk for gjestfrihet, John Morten.
Søndag var det Norsk Vinnerutstilling samme sted. Solen hadde tørket banen, men like trangt. Dommer nå var italienske Claudio G. som har skrevet flere bøker om Korthår og dømmer mye over hele verden. Litt flere med denne gangen.
Memphis rykket en plass ned og ble 3. Beste Hannhund. Litt tynn. Qlm Alvinda fikk 1, 1, HP i Juniorklassen og L'aquila fikk igjen CK og ble 3. beste tispe. Flotte kritikker.
Lucilla var siste KV i ringen og klarte igjen å vinne tispeklassen. Det ble tittelen: Norsk Vinner 2010, og det ble også Best i Rasen.
Ny dommer i grupperingen, og vi tok det som en bonus å få delta begge dager. 

Helt utrolig å igjen kunne gå til topps og hente blomster og keramikkfat. Av ufattelige 4600 hunder fra mange land hver av dagene, var det 3 hunder som vant sin gruppe begge dager, og Lucilla var en av dem. Æresrunden gikk lett! 
At gr 7 hunder aldri blir plasserte i BIS-finalen, vet vi jo, så bare det å få paradere som en av de beste 9 begge dagene, var stort.

Torsdag 5. august

Ikke ofte Freddi er hjemme hos oss, men hin dagen måtte begge fjordingene avbryte ferien på sommerbeitet for å hente vognen tilbake til stallen etter NM. Koselig med hester i tunet og gratis gjødel til plantene.

Lørdag 31. juli

Trening så smått i gang.
De første rapportene er begynt å komme inn om Rugdeli-unghunder i treningsterreng. Så langt har det vært kjekt å være oppdrettere. Begeistrede eiere ringer og forteller om hunder som hamler opp med VK-hunder søksmessig og er selvstendige og arbeidsvillige. Om det også går bra når de introduseres for fugl, kan det bli en spennende høst. På bilde ser vi Qlm Happy Feet i farta.
🙂
 

Mandag 28. juni 2010

World Winner Show 2010

Hjemme igjen.

Mange sterke inntrykk etter 5 dager på tur. Tenk å komme hjem med Verdensvinner 2010. Vi trodde toppen var for 2 år siden da Rugdelias Ozc Memphis ble Junior World Winner 2008, men det er tross alt bare best blant de mellom 9 og 18 mnd. 
Å bli kåret til World Winner er enda myyyye større i en så stor rase som KV. Det var deltagende topphunder fra 12 land, der de fleste hadde drøssevis av seire og titler fra før. Egentlig verdt turen bare å få se alle disse stjernene "live".
Føles helt uvirkelig.

Vi bodde på WWCampen i Herning med gangavstand til alt. Og for et arrangement!!!! 1200 plasser bare på campen, og alt i 2 timers kjøretid unna var oppbestilt.
Området er så vanvittig imponerende at det er vanskelig å beskrive.
Logistikken var helt fantastisk. Dette kan danskene. Vi har mye å lære før neste års Festival. 

Må si tusen takk til min assistent, Christina, som steppet inn på kort varsel, og har vært koselig reisefølge og flink medhjelper. Du er hjertelig velkommen til å bli med flere ganger.

Rart å komme hjem når jeg ikke ble møtt av Messalinas alltid logrende hale. Hun var en lykkelig hund helt til siste dagen, men fortalte selv at: nå er det slutt. Helt rett å la henne få slippe lidelser. 
Messalina vil gå inn i historiebøkene som en av de største KV som noen gang har levd. Hva hun vil bety for avl i all framtid, er det umulig å måle, men mange er de som kan glede seg over etterkommere med herlig gemytt, stor jaktlyst, og et vakkert skue som varmer hjertet.

Takk, Lina, du vil for alltid være Keiserinnen i vår hundeverden.

Har skrevet en artikkel kalt "Veien mot en Verdensvinner" for nettsiden til Vestlandets Fuglehundklubb. Du kan lese den her eller nedenfor i neste innlegg.

World Winner 2010

Veien mot en Verdensvinner

Lovet VFK å lage en reiseskildring, så skal prøve å dele opplevelsen med dere.

Historien

Historien begynte egentlig for  to år siden, da vi var i Stockholm på World Dog Show(WDS) 2008. I konkurranse med Verdens vakreste Korthår, klarte vi å hevde oss veldig godt. Lucilla ble nr 2 av Championtispene, og det er egentlig en av de beste norske prestasjonene noensinne. Her møtes de flotteste.

Det blir også kåret Junior World Winner, dvs den beste tispe og hann i klassen fra 9 til 18 mnd. Rugdelias kapret hannhundtittelen m Ozc Memphis og ble nr 2 i tispeklassen med Pme Nicola.

Dette ga mersmak og da utrolig nok WDS 2010 var så nært som i Danmark, drømte vi så smått om ny deltagelse.

Men sykdom i 2009 satte en stopper for det meste.

Før starten av tøff kreftbehandling med operasjon, cellegift og hormonsprøyter, spurte jeg min kontaktsykepleier om ulike målsettinger, men ble frarådet det meste utover høsten.

”Verdensutstillingen i Danmark, juni 2010, er det et realistisk mål?”, spurte jeg.

”Ja”, svarte hun. ”Gå for det”.

Det ble et veldig tøft år, men vi klarte flere av delmålene likevel. Rasket med oss Norsk Vinnertittel 2009 i Lillestrøm og klarte å rusle med på et par prøver. Formen ble stadig bedre utover våren, og da Norsk Vorstehhundklubb feiret 75 år med stor jubileumsutstilling i Pinsen, ble Lucilla Best i Rasen og 2 Best in Show.

Under forberedelsene til Festivalen, ble det lite tid til trening av hundene, og med løpetid i tillegg, var det heldigvis noen andre Rugdelihunder som sanket heder på utstillingen der.

Framover mot  WDS har vi trent jevnt med sykling, svømming og saccovogn-turer. Lucilla var stiv og støl av trening da vi entret danskebåten onsdagen, men satset på at noen rolige dager ville prikke inn formen til lørdagen.

Campen

Vi valgte å bo i telt på selve utstillingsområdet sin camp i Herning. Her var det gangavstand til det meste og skyttelbuss til sentrum. 1200 plasser med bare hundefolk. Hoteller, hytter og andre innkvarteringsmuligheter var også fylt i et enormt område. Ca 20 000 hunder på selve WDS og i tillegg mange mindre spesialutstillinger hele uken i tilknytning til denne.

Og campen fungerte utmerket. Alle hadde strøm og det var ikke mange meter mellom toaletter og dusjer. Egne badeanlegg med 12 dusjarmaturer og føhneplass for hunder. En evig varm kjempegrill til fri disposisjon. Eget ”supermarked” med greit utvalg og greie priser.  Hyggelige vakter som sjekket armbind i alle porter. Boss ble tømt mange ganger for dagen, og ikke mange meter mellom rene skiteposer. Det ble talt i alle tungemål, unntatt dansk. Campere fra hele Europa fylte plassen. Spesielt mange fra Italia, Belgia, Polen og Serbia. Det var eget inngjerdet lufteområde 5 min unna på minst 1Km2 med varierende terreng der hundene kunne løpe løse. Vi var nesten alene der hver gang, og hundene storkoste seg.

Fikk en trist beskjed hjemmefra om torsdagen at Lucillas mor, Int No Se UCh No JCh NV-99 NordV-02 Rugdelias IMB Messalina var blitt akutt dårlig og måtte avlives. Nå måtte vi gjøre det bra for å hedre hennes minne.

Utstillingen

Lørdagen opprant med kald, sur vind og overskyet. På tross av at det var 13 store haller, var en del av utstillingen utendørs, og vi fikk store, gode ringer på plan gressplen. Helt topp forhold for hunder som kan vise bevegelser mao.

Bedømmelsen er ganske ulik det vi er vant til. Man starter med Championklasse, så Junior, Unghund(Mellom), Åpen, Bruks og så Veteran. Ingen skriftlig kritikk. Premiegrad Excellent, Very Good, Good og Sufficient blir gitt den enkelte, før de med Ex (og evt VG  om mindre enn 4 har Ex) blir plassert i rekkefølge. Listen for premiegradene ligger langt over en vanlig utstiling på et World Dog Show. Kun vinneren av den enkelte klassen går så videre til kampen om CACIB og tittel.

Måtte drive oppvarming av mine to deltagere mens hannhundene holdt på, så fikk ikke fulgt så nøye med. Korthår fra 12 ulike land konkurrerte for svensk dommer, Bertil Lundgren.

Entret så Championringen med Lucilla og med mål om å bli bedre enn sist, og fikk vårt Excellent greit. Vant så klassen foran en importert USA-champion og en Rumensk eid multichampion. Yes!, vi var i finalen.

Juniorklassen var en perlerad av vakre unghunder fra mange land. Veldig fornøyd med å få Excellent på Rzm Annabella på bare 11 mnd. Men hun ble uplassert. Datter av en Rugdelihund ble nr 3. JWW ble en svenskeid hund av finsk/ungarsk avstamning.

I  Mellomklassen vant en serbisk hund fra samme kennel som 2009-vinneren. I Åpen klasse var det mange rene Showhunder som ikke hadde jaktpremiering. Litt lettere å avle bare på utseende. Bl a en datter av WW2008 fra Italia. Vinner ble en flott finsk /amerikansk hund.

I Bruksklassen var der beinhard konkurranse om det danske certet. Mange championer fra andre land valgte denne klassen for å kunne føye en dansk tittel til navnet sitt. Vinner ble en tidligere Europavinner fra Finland.

Veteranklassen (VetWW-2010)vant en italiensk tispe.

Så tispefinalen. Dommeren sjekket hver enkelt hund grundig igjen og vi løp både alene og sammen. Veldig glad for det kjølige været og alle kilometrene på sykkel, så Lucilla hadde fint driv. Gullpokalen og Tittelrosetten sto forlokkende midt i ringen. Da dommeren vinket oss inn og svingte med luen i et elegant bukk, var det som en drøm.

WORLD WINNER 2010, verdens mest attraktive CACIB. Vi var i lykkerus.

Best i rasen avgjøres ved at alle vinnerne av de ulike klassene, både hann og tispe, møtes igjen og her skal også juniorer og veteraner være med. Der vant en flott polsk hannhund og Lucilla ble BIM.

BIR-vinneren vant en flaske champagne, og det ble ristet og sprutet, og vi skålte i Champagne sammen.

Siden fikk vi høre at Strihår, som ble dømt i en annen ring, også fikk norsk World Winner. Stor norsk dag!

Resten av dagen gikk med fotografering både offisielle og for sponsor, kø for stempel i passet og piller mot innvollsorm, og hele tiden var det gratulasjoner fra alle kanter.

Hjemreisen startet grytidlig neste morgen, og hundene rakk en løpetur på de Hirtshalske strender før vi gikk om bord.

Målet vi satte oss for over et år siden, var å klare å gjennomføre reisen. Å komme hjem med en hund som er 4. generasjon eget oppdrett og som først og fremst er en gnistrende god jakthund, som Verdensvinneren 2010 på utstilling, er helt uvirkelig. Tror at bakgrunnen min gjorde seieren ekstra søt.

Håper dette kan være til inspirasjon for andre som er langt nede i forbindelse med alvorlig sykdom eller andre ting.

 

Mvh

Anne Grete Langeland,

Rugdelias Rzm Annabella og

WW 2010 Int No Se UCh No JCh NV-06 NV-08 NV-09 UGP-Vinner -06 Rugdelias Nmj Lucilla

Tirsdag 22. juni

Danmarkstur.
Så pakker vi for noen dager i Danmark. Lat tur med båt fra Bergen. Skal på WWS2010 i Herning på lørdag. Håper å få se mange flotte hunder. Synd ikke flere junior-rugdelihunder er rabiesvaksinerte, så de kan være med. Har jo perfekt alder. Blir nok minst 20 år til vi har et sånt arrangement i nærheten igjen.

😎
ASKØYPRØVEN

Askøygjengen i Hordalandsgruppen NVK fornekter seg ikke. Igjen har de dradd i land et flott og trivelig arrangement på tross av at helgen startet med drittvær. 
Partytelt, griller, evigbrennende bål, rikelig med bord og stoler, tillatelser til å få inn biler og vogner på grusvei forbi bom, ja denne gjengen vet å skape trivsel.
Dere som ikke kom dere ut til leiren på Ask, har gått glipp av mye! 

Nytt av året er Terje Tørnblom sitt flotte "Veslehus" i skogen.😀

Mange fikk premiert hundene sine på apportprøven som ble loset trygt igjennom av prøveleder: Kjersti Follesøy og dommere: Jan Nygård og Rune Brenna.

Rugdelias hadde en hektisk helg der vi pendlet mellom ulike arrangement som Korkonsert på Lysøen og hestekjørestevne på Stend, men fikk likevel plassert Campingvogna i leiren og hadde den som utgangspunkt. 

Takk for koselig helg til alle dere som var med.


Andre nyheter

Ikke alt i familien dreier seg om hunder. Vår datter, Sylvia, har en flott sportsfjordhest ved navn Freddi. Hun satser på konkurranser og målet er NM-start. Freddi er ung og blir matchet forsiktig foreløbig.
I helgen prøvde de seg på dressurstevne og stillte i klasse med 11 deltagere, mange voksne og drevne konkurranseryttere.
Resultatet var 60,0 poeng og det holdt til en flott 2. plass.
Vi er kjempestolte av dem begge.
Bildet er fra et sprangstevne tidligere.

Må også få skryte av at Sylvia nå har fått Båtførerbevis, som den første og eneste i familien!!!!

Mandag 31. mai 2010

Vestlandets Fuglehundfestival vel i havn.

Sliten, men herlig følelse å ha gjennomført historiens første Fuglehundfestival i helgen med masse positive tilbakemeldinger. Vi som har stått i spissen for arrangementet, har jobbet minst 12 timers dager med det de siste to ukene. Søvn har det blitt lite av.
Vi har helt klart en del ting vi må justere til neste år, men alt i alt har det vært en strålende gjennomføring. Mange hundre mennesker har vært innom, og ca 100 var til overnatting i vogner, telt og rom. 
Kiosk og utlodning har brakt kroner i en slunken klubbkasse.

Det største inntrykket er likevel samholdet og innsatsen til så mange flotte mennesker som har stått på for å få dette i havn. Tror de fleste vil si at uansett slit og mas, og tusen telefoner, så har dette gitt oss mangfold igjen.

Og tilbakemeldingene fra folk er overstrømmende begeistrede. Spesielt fra våre dommere og foredragsholdere.
Litt berettiget kritikk er det selvfølgelig, og der må vi prøve å skjerpe oss.

Nå gjenstår en del opprydning, masse papirarbeid, vask av sengetøy o l og så må vi hive oss på planleggingen av neste års Festival. 

Bli med oss, da vel!!!!!

Mandag 24. mai

Da var vi hjemme igjen etter begivenhetsrik helg i Skiensområdet. Se nyheter.
Sto opp til sol og fint vær og valgte kortbukser. Men på vei over Hardangervidda krøp gradestokken ned til -1 og det snødde på tvers. Kald tanking på Geilo!
😮
Mens vi har vært på tur, har vi hele tiden fått oppdateringer på hvordan det har gått med Rugdelias Qlm Happy. 
Han var frisk og fin fredag morgen og spiste muligens noe under morgenluftingen. I løpet av en time kastet han opp 3 ganger og etter to timer kunne han ikke reise seg og hylte av smerte. Hele helgen har dyrlegene kjempet for livet hans og gitt ham beste behandling. Mest sansynlig har noen lagt ut gift for å ta livet av katter. 
Takket være god form, flinke dyrleger og engasjerte eiere som reagerte lynraskt, ser det nå ut til at det kommer til å gå bra.

Vibeke og Robin vil gjerne fremheve innsatsen til veterinær Ingvild Mæhle ved Askøy Dyreklinikk. Hun var helt fantastisk og de kan nok takke henne for at Happy lever i dag.

Torsdag 20. mai 2010

Vestlandets fuglehundfestival.
Det nærmer seg sterkt den store helgen, og det er hektiske dager med alt som må være klart til festivalhelgen 28.-30. mai. Dugnad og utstillingstrening hver kveld 18-22, og i går 9 timer arbeid med katalog i tillegg. Lite søvn.

Skal også få prøve å pakke litt til Norsk Vorstehhundklubb sin samling i Vestfold med 75-årsmarkering hele Pinsen.
Med 5 hunder som skal trenes og vikar hos 7 hester som krever sitt, er det ikke kjedelige dager. Og litt korsang i kveld blir det også.

Godt jeg tok litt ferie. Tore er reist på jobbtur hele uken.
Gleder meg til å treffe masse kjekke hundefolk de to helgene framover!

😀

Søndag 16. mai

Fått høre om flere Qlm-ere og Rzm-ere som har vært på saueaversjonskurs. Ser ut til at det går veldig greit å få lært dem at sauer er skumle dyr. Håper alle sammen får saue-papirene klare før høsten. Flott om dere alle melder dere på kurs snarest. Gi oss gjerne en tilbakemelding hvordan det går.
Qlm L'aquila på bildet har fått sauebevis.

Torsdag 13. mai 2010

7 hunder i Rugdelia i helgen. Her på lufting på hestebeitet. 
Zenni, Lina, Nicky, Lucilla, L'aquila, Annabella, Zolt

Onsdag 28. april

Jobber med å konstruere den nye hjemmesiden vår. Har problemer med programmet på den gamle, så nå er det nytt domene og ny design. Det tar nok litt tid før alt er på plass, men litt etter litt skal vi prøve å supplere.

Kommentarer

11.10.2011 11:55

Cassie m/fam

Lykke til i VM, Lucilla og Anne Grete!

08.04.2011 14:36

Kamilla

Jeg digger Zenobia! Hun minner om min første tispe; like smart og kravstor, og antakelig med et like stort hjerte. I øynene synes den samme personligheten.