Rugdelias YCN-kull

Mor: Rugdelias VLV Cornelia  Far: Haugtun's HFE Nico 

STAMTAVLE

Rugdelias YNC-kull, født 15.09.2015
4 hanner(alle brune)
4 tisper (3 brunskimmel, 1 brun)

Rugdelias XAV-kull

N Se UCh NV-11 Rugdelias Qlm L'Aquila ble paret med Multich, Verdensmester Voss du Pied du Mont og Rugdelias XAV-kull ble født ca 13. april 2014.

Det ble født 5 tisper og 4 hannhunder, alle brunskimmel. 


Det ble bare to valper etter Lucilla og denne hannhunden i fjor, det lave antallet skyltes nok Lucilla sin ødelagte livmor. Voss er far til ca 30 jaktchampions i flere land, og hans 9 kullsøsken er alle jaktchampions. Selv er han verdensmester både individuelt og med lag for kontinentale hunder og hans kullsøster ble verdensmester tidligere.
Han er også Internasjonal Utstillingschampion.

Vi føler vi har funnet akkurat det gemyttet vi leter etter. Trygghet og ro når vi ønsker det, og full trøkk når det skal jaktes.
De to VLV-hundene virker lovende, og vi ser fram til å følge flere med disse genene i Norge.

Vi har ikke konkrete planer om nye kull med det første. Vi vil se hvordan avlsresultatene blir etter Khaleesi, og evt ha et nytt kull på henne på slutten av 2015.


Fiktiv stamtavle Rugdelias XAV-valp

Rugdelias WKA-kull

Rugdelias TLF Khaleesi er nå paret med Finsk Jaktchampion Marjasalon Arthur.
Valper ventes ca 10. februar 2014. Khaleesi er god og rund, så vi er sikker på at det blir valper.
Arthur er en glimrende jakthund med et fantastisk gemytt. Rolig i hus, tilnærmet lydløs, og full fart på jakt. Han er lettlært og er en sikker og spontan rapportør. Tore har jaktet med ham og ble imponert av hans reviering og den effektive måten å "ta" terrenget på.
Kun 4-5 KV pr. år oppnår å bli Finsk Jaktchampion og Arthur klarte det på kun 9 jaktprøvestarter. For å få 1 Elitklass i Finland, må hunden vise rapport og fører må felle fugl, som må apporteres, i tillegg til søk av topp kvalitet.

Arthur fikk som unghund 1 UK under Junkkari, der mellom 300 og 400 kontinentale unghunder deltar, og ble nr 4 i finalen.  Han ble også nr 2 av hannhundene på utstillingen der. Den er ikke offisiell, men er mye mer grundig enn en vanlig utstilling, og dommeren bruker lang tid på hver hund, der de blir både veid og målt i lengde og høyde. Ingen andre utstillinger i landet har så høyt deltagerantall. Siden har han vært lite på utstilling, men kunne nok oppnådd mye mer enn Very Good han er registrert med offisielt.
Han blir også brukt som terapihund til altzheimerpasienter og funksjonshemmede.
"Aatu" er helbrun, og vi forventer brune og brunskimmel valper.

Hans far, Finsk Utstillingschampion og Finsk Jaktchampion Iloksin Oscar, ble Finsk Mester  2007 for kontinentale fuglehunder(jaktprøve). Han har samme eier. Arthurs mor, Amar, er også Finsk Jaktchampion og har også CACIT på prøve.

Khaleesi har fra før 1 UK og 2x 2 UK, og 1 UK Apport og 1 UK samlekombinert. Hun har 2 x 2 AK i høst, men har hatt søk til første de fleste gangene, og har vært hårfint unna toppremie flere ganger. På Kongssvingerprøven -13 ble hun kåret til Beste hund på sin første AK-start! Hun var også eneste vorsteh i Derbyfinalen. Nå får hun vente med flere starter til etter at det forhåpentligvis blir valpekull. Hun er bare 2 1/2 år, så hun har god tid.
På utstilling har hun fått 3 Cert, det ene storcert.
Khaleesi bruker all sin energi på jakting, og er et "lam" i hus og i bånd, hun hviler og sover i alle pauser. Til gjengjeld går det unna når hun er løs. Hun er en ganske liten tispe på ca 59 cm, men kraftig beinstamme og god muskulatur gjør at hun veier 25 kg.


Dere som er interesserte i valp, må ta kontakt helst på epost: rugdeli@online.no evt 90148290/47262607.

Marjasalon Arthur er valgt som far til vårt WKA-kull

Rugdelias VLV-kullVi måtte dessverre må skuffe alle dere som ventet på en VLV-valp. I utgangspunktet blir vi å beholde begge to selv.

Alle dere på denne listen er jo supervalpekjøpere, og det er virkelig med tungt hjerte vi må skuffe dere. 
 
Planen er å ha et nytt kull på Lucillas datter, Aquila, rundt nyttår, og hennes andre datter, Tlf Khaleesi, blir også paret ca desember 13.

Om noen vil vente på disse, så gi oss en melding. Sansynligvis blir det Voss som blir brukt på Aquila, siden det ble så få i dette kullet. Han er så pass gammel at det haster å få tak i supergenene.Rugdelias Kennel fikk valper 7. mars 2013. Dette er Rugdelias VLV-kull.
INT.N SE UCH, N JCH, N J(K)CH, WW-10, NORDV-10, NV-06, -08, -09, -10, UGP-VINNER-06
RUGDELIAS NMJ LUCILLA
Lucilla er blitt Årets Skogsfuglhund i Norsk Vorsteh Cup i 2010, 2011 og 2012. Hun er også eneste vorstehhund som har blitt vinner av Unghund Grand Prix på Rjukan (2006). Lucilla er en meget sikker rapportør og på skogsfuglprøve har hun oppnådd 10 x 1 AK med Ærespremie og har i tillegg mange premier både på skog, høyfjell og lavland. Hun har også 1 AK apport og 2 AK fullkombinert.
I 2012 er hun av Norsk Vorstehhundklubb kåret til Årets Vorstehhund.
På utstilling er hun nok Norges mestvinnende KV. Bl. a. Norsk Vinner 4 ganger, Nordisk Vinner og Verdensvinner samt mange Gruppeseire og Best in Show.
Lucilla har hatt to kull tidligere der mange av avkommene er høyt premierte både på prøver og utstillinger. Alle som er rtg er Hd-frie.

Lucilla er paret med:

Verdensmester jaktprøver individuelt høst 2011, Internasjonal Jaktchampion Internasjonal Utstillingschampion
VOSS DU PIED DU MONT
Voss har 5 ulike championater. Han er far til 29 jaktchampioner i ulike land. Alle hans 9 kullsøsken er også jaktchampioner og en fra samme kull ble Verdensmester i 2008. Les mer om Voss


Begge hundene har behagelig gemytt og stor jaktlyst. Begge har stor samarbeidsevne og er meget gode viltfinnere.

UAF-kullet født 02.06.2012

Tid for mat

Rugdelias UAF-kull

Aquila fikk valper 2. juni 2012. Se egen side for UAF-kullet

Magen var stor, og på videoen kan du se aktiviteten ca 5 dager før fødselenhttp://youtu.be/_PGFeOGnW9Y

En uke til fødsel og Aquila nyter tilværelsen.

Rugdelias UAF-kull

Avlsrådet NVK har gitt godkjenning til paring mellom:

N Se UCh NV-11 Rugdelias Qlm L'aquila NO37151/09  
og 

Løpetiden forventet å komme i løpet av febr/mars -12.
Legger ut mer informasjon etter hvert. 
Tar gjerne imot henvendelser om valpeinteresse, helst på epost.

Se UCh Frio de Valcreole, spanskfødt hund med tyske aner.

Valpeplaner

Vi har ikke planer for valpekull i 2011, men håper å ha et kull til på Lucilla i -12 eller -13. Vi har avtale og mulighet for å bruke en meget spennende hannhund i det store utland. 

Rugdelias Qlm l'aquila  har hatt et fantastisk år både på Utstilling og på Jaktprøver. Hun har bl.a. 1 AK både på høyfjell og Skog.
På utstilling har hun sanket jevnt med cert og Cacib, og kan nå titulere seg Norsk Svensk Utstillingschampion og Norsk Vinner 2011. Da hun også er rtg med A-hofter, regner vi med hun er avlskvalifisert i massevis, og vi søker avlsrådet om paring på nyåret. Løpetid forventet månedskiftet  ca febr.

L'aquila fikk vandrepokalen for beste jaktpremierte hund på utstilling i Hordalandsgruppen NVK 2011

De som vil stå på venteliste til disse kullene, må ta kontakt på epost og gjerne fortelle litt om seg selv og ambisjoner med valpen. 
Vi selger alltid noen valper til nybegynnere vi har stor tro på, da vi føler dette gir oss bedre tilbakemelding på om hunden er virkelig god og ikke bare har en dyktig og erfaren fører. Så fortell oss hvorfor akkurat DU vil bli en rugdelianer.

Rugdelias Qlm Lucienne og L'aquila 7 uker. Nå er begge Champions 2 1/2 år gamle.

Hannhunder

Voss du Pied du Mont, far til Rugdelias VLV-kull

Valpene har reist

Foringstid for 14 rugdelivalper. En travel, men herlig tid

Nå er valpene reist

Det er rart når valpene forlater Rugdelia en etter en, men de er kommet til fantastisk flotte eiere. 
Vi har allerede fått tilbakemeldinger om lærevillige, søte små som sover om natten og gjør fra seg ute. 
Disse kullene har virkelig vært sunne og friske, og vi er sikre på at vi kommer til å høre mye spennende om både SZG-gjengen og TLF-erne i framtiden.

Vi retter en stor takk til Magnus og Tina Gidlund og Ann-Helén og Göran Widen som lot oss få lov til å bruke deres fantstiske hannhunder i avl. Veldig gøy å være de første i Norge med kull etter slike eminente hunder.

Vekstkurver TLF-kull

5 uker gamle. For første gang er gutten størst. Denne gjengen er glad i mat og står ofte igjen og spiser etter SZG-erne er ferdige.

Vekstkurver SZG-kull

7 uker gamle. Det ser ut til at alle følger stort sett sin kurve. Usedvanlig jevn vekst.

Valpene vokser

Valpekull 2011

TLF-KULLET FØDT 13.04.2011
2 tisper, skimmel og 1 hannhund, brun, ble født ved keisersnitt. Lucilla steller godt med de små og de har i løpet av første uken lagt godt på seg. Vi skal etter hvert legge ut bilder av den enkelte valp i begge kullene, men foreløbig blir det litt fellesbilder. 

TLF-kullet 1 uke

SZG-erne er kommet

20.04.2011. SZG-erne er rukket å bli 2 uker og alle er aktive og våkne. Alle legger fint på seg, men naturlig nok ikke like fort som et lite kull. Skal man kjempe om puppen hver dag, blir man sterk, og dette er en gjeng med fightere. Zenny har full ro og stuller og steller med sine små. Gleder oss til å kunne begynne å ha dem ute.


11 SZG-ere er født. 6 tisper og 5 hanner. Det var en langtekkelig fødsel der det var mye slit for Zenny. Sikkert fordi livmoren var strekt til yttergrensene. Vi mistet en tispevalp i tillegg til disse, men klarte å redde resten. 

Godt med samarbeidsvillig og snill tispe og godt med såpass erfaring at vi ser når det begynner å haste å få valpen ut. De siste ble dradd ut i siste liten og ved hjelp av ristimulerende sprøyte.
Det ble mange løpeturer ut, for å få fart på riene, og hun fikk i seg godt med hønsekraft med kalsium og druesukker innimellom.
Hun har full ro og tar seg godt av hver enkelt valp. Alle var kjapt på puppen og fikk i seg råmelk. Vekten varierte mellom 320 og 420 g.

Vi er ikke langt unna valpekassen nå framover, og nyter synet av Zenny som steller sine små etter beste evne.

De første dagene vet vi av erfaring at mye kan skje, så vi venter med å love hvem som får valp til vi føler oss trygge. Vi kommer til å sende skriftlig tilbud og be om depositum for å holde av valp.

 Se mer om mor og barn på Bloggen

Zenobia er verdens lykkeligste mor

29.03.2011

Zenobia er inne i sin siste uke av drektigheten. Magen er like stor som ved tidligere kull. Vi har mistet noen hver gang, men i magen har hun hatt MZV:12 stk, OZC: 15 stk og RZM: 13 stk. Så lurer på om hun ikke må være den mest produktive KV-tispen i Norge pr kull?

Vi har mange som ønsker valper, og det er ingen tisper vi tidligere har hatt som så mange ønsker ny valp etter, som Zenny. Burde jo være tegn på at folk er fornøyde.

Det er ikke bestemt hvem som får valp, så er du en god kjøper som vil gi hunden et aktivt liv, så ta gjerne kontakt.

Zenobia puster tungt nå. Er inne i siste uken.

NY HANNHUND for Zenobia

Avlsrådet har kastet seg rundt i rekordfart, og gitt oss godkjenning på å bruke 

Se UCh SeJCh Se (Drag)Ch Ormkullens Grym.
(Se UCh Est UCh SV-06 Armin Ii Vom Hege-Haus - Se UCh Se JCh Ormkullens Cobra)

Paring er foretatt 1. februar og vi håper på valper i begynnelsen av april.

Dette er en hannhund vi har fulgt med siden han var svært ung, og han har imponert oss på mange måter. Han har et meget behagelig og stabilt gemytt, men har et vanvittig konkurranseinstinkt, og gir alt når det gjelder. Har oppnådd alle sine titler i rekordfart også og fyller først 4 år i mars. 
Førstepremie både på fjell, Skog og Lavland samt apportdispliner. Er en solid jeger som aldri har vært vanskelig å stoppe i fugl. Dette utfyller godt Zenobia, som har vært ganske "heit" til tider.

Han har 3 kull i Sverige, og de eldste er akkurat 1 år. Tilbakemeldingen på disse er veldig gode. 
Vi kjenner også til at det er mange gode hunder på begge sider i linjene, noe vi legger vekt på ved valg av avlshund. En enkeltstående stjerne i et kull er ikke nødvendigvis en god avlshund, men sannsynligheten øker når mange nære slektninger også er gode. Hans mor, Cobra, ble Årets bästa korthårstik i Sverige 2003, Årets hund i Malmfälten, Hundklubben Dundrets klubbmästare. og fikk i 2009 SKKs Bruksavelspris for sine gode avlsegenskaper og hun er en ypperlig viltfinner og sikker rapportør.
Hans far er den kjente tyskimporten Se UCh EST UCh SV-2006 Armin Ii Vom Hege-Haus som står i Finland, men ikke kan konkurrere der eller i Norge pga sin kuperte hale.
 
Hvis dere ser på NVK sine sider, ser dere at Zenobia kommer ganske dårlig ut på indeksene. Det er fordi at bare norske hunder og norske premier gjelder i 5 generasjoner bakover. Vi har konskvent brukt utenlandske hannhunder i mange generasjoner, og disse har mange premier i sine respektive land. Men kommer ut i 0 på den norske statistikken. Vi håper at oppdrettere ikke slutter å få inn nytt blod, selv om det på disse indeksene ser ut som om de er mye dårligere enn de reine norske linjene. 
Etter vår mening er det lite gjennomtenkt at disse tallene blir lagt ut uten forklaring, og hindrer utveksling av avlshunder mellom land.

Vi vil ihvertfall fortsette å jobbe mot bedre jakthunder, bedre gemytt, helse og godt eksteriør. Våre hunder i dag er mye bedre enn de vi hadde på 80-tallet, selv om de var blant de beste KV i landet den gangen. Den perfekte hund blir aldri født, men vi har som mål å avle mot bedre hunder, ikke gå tilbake til det vi hadde.

Vi vil gjerne høre fra dere som ønsker en valp fra denne kombinasjonen. Alle valpene blir evt brunskimmel.

Se UCh SeJCh Se DragCh Ormkullens Grym

Stamtavle SZG

FIKTIV STAMTAVLE RUGDELIAS SZG-KULL

Se UCh SeJCh Se DragCh Ormkullens Grym S32629/2007

Int N Se UCh Rugdelias K M S Zenobia N03888/02    

Kommentarer

15.12.2011 10:56

Hege

Hei. Følger stadig med sidene deres. Lurte på om dere har bestemt hannhund for Aquila? Blir litt spennende å se hvilken hannhund dere velger for henne.

29.03.2011 19:42

Sigrid

Flott at Grym gjorde det så bra i VM! Zenny får nok ikke hvalper med hvem som helst ;)