Multichampion og Verdensmester individuelt jakt Voss du Pied du Mont

Stamtavler

Stamtavle Voss du Pied du Mont

Rugdelia 08.03.2013


Vi har lagt et dramatisk døgn bak oss.   
AG hadde en ekkel følelse av at ikke alt var som det skulle med Lucilla siste uken. Hun spiste, sov og jaktet som om ingenting var i gjære, og verken la på seg eller viste tegn til at det nærmet seg fødsel. På dag 64 etter første paring, tok vi affære og reiste til veterinærsjekk. Veterinæren var heldigvis helt enig i at det ikke så ut til å bli noen naturlig fødsel. Vi besluttet derfor sammen å åpne og få ut de som evt var der, jo før jo heller. 

Og takk for det! Det viste seg nemlig at livmoren var slapp uten tonus  og full av cyster og det lå en død valp der, som hadde vært død en stund. Utrolig nok så var det også to friske fine valper, en skimmel hann og en skimmel tispe, som de klarte å redde. Livmoren måtte fjernes, da det nesten garantert ville bli livmorbetennelse i løpet av et par uker. Dette kunne blitt livstruende. 

Dette betyr at vi dessverre må skuffe alle dere som ventet på en VLV-valp. I utgangspunktet beholder vi begge. Tispen får navnet Cornelia og hannhunden Lucius. Begge navn fra romersk historie. 

Alle dere på denne listen er jo supervalpekjøpere, og det er virkelig med tungt hjerte vi må skuffe dere. 
Planen er å ha et nytt kull på Lucillas datter, Aquila, på slutten av året, og om hennes andre datter, Tlf Khaleesi, blir frirøntget, også et kull på henne. 

Om noen vil vente på disse, så gi oss en melding. Vi har ikke bestemt hannhund, men mulig vi går for Voss eller en av hans sønner, siden det ble så få her. 


Vi har kontinuerlig overvåkning på Lucilla og valpene, og overlater ingenting til tilfeldigheter nå. Håper begge de små vokser opp til gode jakthunder og avlshunder, som blir til glede for mange i framtiden.