RUGDELIPOSTEN 2013

                                                                                             Første året i Rugdelia der huset er tomt for barn, virker litt rart. 4 hunder gjør sitt for at huset ikke skal virke altfor tomt.

 Sylvia flyttet til Ås for starte sine studier. Med på lasset ble selvsagt hesten Freddi, kanskje en av hovedårsakene til at Sylvia havnet på Ås. ”Der kan jeg enkelt ha med hesten”. Sylvia trives godt. Hun har fått seg deltidsjobb hos Helly Hansen og studiene går greit. Godt skolemiljø og Freddi står på ”utegang”, hva mer kan en forlange.  Sylvia og Freddi begynner også å få betalt for lang og hard treningsinnsats. I debuten i NM for senior plukket de en fin tredjeplass sammenlagt og i Nordisk mesterskap i Danmark fikk de en flott 5.plass i kjøring med vogn. Sylvia blir 20 år primo 2014 og da håper vi å kunne feire litt i Rugdelia.                                                     

Tarjei trener som vanlig og nå har han fattet interesse for å banke broren i flere utholdenhetsidretter. Sykkel, konkurranseski, joggesko og ”sunn mat” er gjennomgangstema. Han har vært med på mange løp og er skikkelig sugen på å ”ta rotta på broren”. Tarjei har fortsatt veldig god kontakt med sine gode kamerater fra skole /militæret. De finner på veldig mye kjekt sammen og samholdet virket nærmest helt unikt. Leiligheten deres har fått en flott ansiktsløfting i løpet av året. Han jobber fremdeles som branningeniør i Sweco. Tarjeis samboer, Ida Kristin, er også sprek. Hun er stadig å se med treningstøy og hunden deres Rugdelias TLF Khaleesi på slep. Både Tarjei og Ida gjennomførte bl.a. Oslo Maraton.  Ida har fått fast stilling som sykepleier på et senter for rusavhengige.

Khaleesi har fått flere premier på jaktprøver i høst og ble bl.a. prøvens beste hund på Kongsvinger Grand Prix i år. Hun venter forhåpentligvis valper med en Finsk jaktchampion primo februar 2014.

Tor-Aanen blir tretti i romjulen. Han er fortsatt uforskammet sprek og  gjennomførte bl.a. en tur over Nordvest-passasjen i Canada med The Dale Oen Experience. En tøff tur på over 400 km med flotte ungdommer. Det var kaldt. – 70 C effektive grader. Noen forfrysninger ble det. Det som var veldig positivt for farmor og farfar i denne tiden, var at Ulrik stadig kom på liggebesøk. Ulrik ble ett år 31.7. og han er en skikkelig godgutt. Vi koser oss veldig når vi får anledning til å passe han. Han ligner mest på farfar. I August begynte han i barnehage på Apeltun.

Samboer, Benedikte, studerer og har i tillegg en ekstrajobb hos XXL i Laguneparken. Benedikte og Tor-Aanen er stadig på farten. Jobb og studier på Rena, trening og konkurranser osv. Det store målet hans i 2014, blir å få til en topp plassering i Norceman. Foto: Fageraas Fotostudio

Benedikte sikter seg igjen  inn på å gjennomføre Oslo Maraton og Ingalåmi. Hundene deres, Rugdelias JMG De Zolt og Rugdelias QLM L ´Aquila, er fortsatt i god form. Zolt blir 14 år i 2014 og han holder koken godt. Leken og blid. ”Kila” har fått mange premier i år. Hun ble historisk på årets rugdeprøve da hun og Anne Grete fikk 1 AK med Ærespremie. Dette er første gangen en kvinnelig ekvipasje har fått denne hedersbevisning her.

”Kila” vant Tiur Cup i 2013 og ble årets beste skogsfuglhund i NVC-Norge. Vi planlegger å pare henne neste løpetid.

Vi føler oss utrolig privilegerte som har fått tre flotte barn og et barnebarn. Alle lever meningsfylte liv, og det er den aller viktigste gave vi som foreldre/besteforeldre kan ha.

Anne Grete trives i rollen som farmor. Ellers; et år eldre og samme aktiviteter som før. Kor, jakt-og utstillingsutvalg. Har også blitt Best in Show flere ganger med hund dette året. Det var ekstra gøy å klatre helt til topps med Rugdelias TLF Altezza Reale på Nordens største jakthundutstilling i Elverum.

Tore har fått jakte veldig mye denne høsten, stort sett hver dag siden jaktstart. Mange kjempeflotte opplevelser med Lucilla i rugdeskogen har det blitt.  En uke i Sverige, en uke i Finland, en uke i Danmark samt en uke på Island. I alle land og selvfølgelig spesielt mange i Norge, har vi fått gode venner som vi setter stor pris på.  Slike vennskap beriker våre liv i betydelig grad. VI TAKKER!

               Tore var også utpekt til å få dømme i Europa Cup og VM for stående fuglehunder i Serbia dette året. Det var en stor ære å få dømme i ”Barrage” (les. finalen) begge dager. Tore er fortsatt norsk representant i FCI. (Det internasjonale forbundet)

Han har også hugget ved på både hytte og hjemme. Det ble en jobb å hugge tømmer på hytten for så å frakte dette til sagbruk.  Senere tilbake til hytte i robåt. Planen er å bygge opp igjen nøstet.

Ellers har vi skiftet kjøkken, gulv, dører og pusset opp ganske mye i Rugdelia dette året. Flere planer finnes. Helsen er bra bortsett fra et ”helvetes-ild angrep” i vår. En skulder trøbler fortsatt så vi får bestille time hos helsekompetanse etter jaktsesongen.

 

Rugdelias Kennel ha mottatt to ulike Oppdretterpriser siste året. Norsk Vorstehhundklubb sin er basert kun på jaktprøveresultat, og Rugdelia hadde god margin når det gjaldt poeng.

NKKs Oppdretterpris er mer helhetlig og vektlegger avl i flere generasjoner, god helse, og hunder som hevder seg i toppen nasjonalt og internasjonalt både i bruksgreiner og på utstilling. Første gang utdelt til vorstehoppdretter  i Norge. Den ble utdelt under Dogs4all i Lillestrøm, og det var stor sats på rød løper.

Vi takker alle våre flotte valpekjøpere som har gjort dette mulig for oss. Vi har mange flinke RUGDELIANERE som har fått en rekke fine premier på sine hunder både i inn og utland. Ingen nevnt – ingen glemt. Det er aller viktigst for oss å se at hunder vi har oppdrettet har et meningsfylt liv og er kommet til personer som ”elsker sine hunder”. Vi er også så heldige å ha fantastisk flotte valpekjøpere som har åpnet sine hus og hytter for oss når vi reiser rundt med hundene.  TUSEN, TUSEN TAKK!!

 Vår egen Lucilla ble Norges beste Stående Fuglehund, kåret av NJFF og NKK .

3. Beste jakthund totalt. Prisen ble utdelt med stor bravur under De Nordiske Jakt og Fiskedager på Elverum.

Vi har hatt et mini-valpekull, som ble født i mars. Begge de to valpene, VLV Lucius og Cornelia, ble værende i Rugdelia. Mor er Lucilla og far er Verdensmester på jakt, den franske multichampionen Voss du Pied du Mont. Så de små har mye å leve opp til.

Zenobia døde plutselig i 2. oktober. Hun var i storform på tross av sine 11 ½ år, og jaktet godt også i høst. Men hjerteklaffen revnet og med dramatisk blodtrykksfall, var det bare en utvei. Vi savner alle ”sjefen”, men hun hadde et godt liv og en smertefri død. Dette er jo livets gang.

Vi ønsker alle våre gode venner  en god jul og et godt nytt år! 

 Rugdelia 2013

 Cornelia, Lucius, Tezza og Lucilla.

 Anne Grete og Tore. DIREKTØR.